سفارش تبلیغ
صبا ویژن

Tecnology Of Mechanic

 

دانش خود را نادانى میانگارید ، و یقین خویش را گمان مپندارید ، و چون دانستید دست به کار آرید ، و چون یقین کردید پاى پیش گذارید . [نهج البلاغه]

 
 

مدیریت| ایمیل من

| خانه

پایین

?

یکشنبه 87/10/22  ساعت 2:17 عصر

سخن زیبا ....

تقدیم به همه دوستان...

 

شما همان مدت زمانی را دارید که انیشتن داشت ....



  • کلمات کلیدی :
  • نظر شما( )
    ?

    یکشنبه 87/10/22  ساعت 2:4 عصر

    تصویری از مکه ...


     

    نمی‌دانم این تصویر از کجا آمده، اما هر چه هست یک نمای خیالی از وضعیت معماری اطراف خانه خدا را نشان می‌دهد. به روایت فرستنده‌اش تصویر مربوط به طراحی حرم برای سال 2012 است که بعید می‌دانم شدنی باشد. چرا که در حال حاضر تنها بخشی از کارهای مربوط به سمت راست عکس، (که در مجموعه کل پروژه جز بسیار کوچکی به حساب می‌آید)، عملیاتی شده است.


     

    مرحوم جلال آل‌احمد سال‌ها قبل در خسی در میقات از معماری بتن‌وار و خشک سعودی‌ها فراوان انتقاد کرده و این نمای احتمالی، مجموعه‌ای بسیار هول‌آورتر را گرداگرد این حریم مقدس به نمایش درآورده  است؛ هر چند براساس آن‌چه در معماری ساختمان بزرگ رمی جمرات اکنون رخ داده، محقق شدن این بازسازی (که بی شباهت بدان ساختمان نیست) چندان دور از ذهن نمی‌رسد، به ویژه آن‌که سعودی‌ها به‌شدت دنبال افزایش ظرفیت حجاج به بیش از ده  میلیون نفر هستند. معماری‌ فضایی خالی از معنویت، آذینی ناهنجار بر مکه مکرمه است.

    منبع

    http://mahdipour.parsiblog.com/

    Image and video hosting by TinyPic

    Image and video hosting by TinyPic

    طرح پیشنهادی شهر مکه برای دوملیون زایر در سال2012

     

    videoبحش فیلم:فیلمهایی از مکه روی عکسها کلیک کنید

    بنای جدید مکه video

    video

    video

    video

    video

    video

    تصاویر قدیمvideo

    video

    video

    video

    video

    video

    video

    video

    video

    video

    video

    videovideo

    video

    فیلمها از مدvideoینه

    video

     

    video

    video

     



  • کلمات کلیدی :
  • نظر شما( )
    ?

    یکشنبه 87/10/22  ساعت 1:58 عصر

    وبلاگی در مورد اتومبیل...

     

    به این وبلاگ هم سری بزنید این وبلاگ در مورد اتومبیل هست .....

    http://carsinfo.parsiblog.com/



  • کلمات کلیدی :
  • نظر شما( )
    ?

    یکشنبه 87/10/22  ساعت 1:47 عصر

    کلیپ جدید پژو307

    کلیپ موبایل از پژو 307 در کارخانه ایران خودرو گویا برای تست هست


     

    پیشنهاد میکنم این کلیپ را دانلود کنید که واقعا ماشین زیبایست

     

    منبع : Mobfa.Org


     

     
    لینک مستقیم 1 : دانلود


     

    لینک مستقیم 2 : دانلود


     

    لینک غیر مستقیم :


     

    لیپی از بلند ترین پرش با ماشین که تابه حال در جهان اتفاق افتاده (خیلی جالب)


    کلیپ جالب از بلندترین پرش باماشین



    دانلود
    کلیپ موبایل,google.com,bia4clip.com

    پسورد : Bia4clip.com


     با تشکر از منبع http://cardinternet.parsiblog.com/-795924.htm



  • کلمات کلیدی :
  • نظر شما( )
    ?

    سه شنبه 87/10/17  ساعت 10:17 عصر

    رینگ ولاستیک اسپرت...

    اغلب افراد ، آنچه برایشان در درجه اول اهمیت دارد ، زیبایی است و نه ایمنی ، آنها سعی می کنند رینگهایی بزرگتر، لاستیکهایی پهن تر و با دیواره کوتاه انتخاب کنند و صد البته رینگی را انتخاب می کنند که به سلیقه خودشان زیبا تر از بقیه باشد. عده ای دیگر فکر می کنند برای خارج نشدن از استاندارد خودرو نباید سایز رینگ را تغییر داد و فقط لاستیک را عوض می کنند و یا از رینگی با قطر مشابه استفاده می کنند ، عده ای دیگر اعتقاد دارند کوتاه کردن ارتفاع لاستیک ، خودرو را از استاندارد خارج می کند و پهن تر شدن لاستیک نیز چرخش فرمان را مشکل و مصرف سوخت را بالا می برد و بدین خاطر فقط به تعویض رینگ می پردازند.
    خوب باید دید کدامیک انتخاب درستی انجام می دهند؟
    برای وارد شدن به این بحث ، ابتدا باید مختصری راجع به علائم درج شده روی لاستیکها بگویم. حتما شما تا حدودی با آنها آشنایی دارید ، برای مثال شماره زیر را بررسی می کنیم. 
    حرف P مخفف Passenger و نشاندهنده سواری بودن خودرو است ، در این قسمت کدهای LT و T نیز وجود دارند که خارج از بحث ما می باشند و البته در اکثر لاستیکهای موجود در کشور اصلا این کد اولیه را نخواهید دید ،? عدد بعدی معرف پهنای لاستیک(Section Width) به میلیمتر است ، دو رقم بعد از آن نسبت ظاهری (Aspect Ratio) می باشد و نشاندهنده نسبت ارتفاع لاستیک (Section Height) به پهنای آن است بعبارت دیگر مشخص می کند که ارتفاع لاستیک چند درصد از پهنای آن است. در مثال بالا پهنای لاستیک ???و نسبت ظاهری ?? است پس ارتفاع لاستیک از فرمول زیر چنین بدست می آید.

    ( ??? / نسبت ظاهری) * پهنای لاستیک = ارتفاع لاستیک
    میلیمتر ???.?? = (???/?? ) * ???
    حرف R نشاندهنده رادیال بودن لاستیک و عدد ?? قطر رینگ (Rim Diameter) را نشان می دهد ، عدد ?? نشاندهنده میزان بار قابل تحمل برای هر لاستیک میباشد که ?? معرف ??? کیلوگرم می باشد (وزن مربوط به هر عدد از جدول Load Index ها بدست می آید)حرف H نشاندهنده حداکثر سرعت مجاز برای آن لاستیک (Speed Symbol) است ، که طبق جدول زیر??? کیلومتر بر ساعت می باشد.( میزان بار ، سرعت مجاز و پهنای رینگ(Rim Width ) برای هر خودرو بر روی برچسب کناری داخل درب خودرو ( سمت راننده یا شاگرد ) نوشته شده. 

    این نکته نیز قابل ذکر است که روشهای دیگری نیز برای نمایش مشخصه های لاستیک وجود دارد اما متداول ترین آن همان شکل بالاست که به سیستم P متریک معروف است
    خوب پس تا اینجا فهمیدیم که نسبت ظاهری(Aspect Ratio) نشان دهنده ارتفاع لاستیک نیست و بعنوان مثال ارتفاع یک لاستیک ??/??? با یک لاستیک ??/??? متفاوت است.
    یکی از مهمترین شاخص ها در هنگام تعویض رینگ و لاستیک ثابت نگه داشتن قطر مجموعه رینگ ولاستیک در میزان استاندارد کارخانه است ، چرا که تغییر قطر کلی چرخ باعث ایجاد خطا در کیلومتر شمار و اخلال در نحوه تعویض دنده ها (خصوصا در خودروهای اتوماتیک) می شود و در خودروهای مجهز به ABS نیز در کار ECU اخلال بوجود می آورد و می توان گفت تنها مزیت در هنگام بزرگ تر شدن چرخ ، افزایش شتاب خودرو در حد ناچیزی است.
    برای کمک به ثابت نگه داشتن قطر چرخ در هنگام تعویض رینگ و لاستیک ، راهنمایی به نام PLUS در نظر گرفته شده و آنرا با واحدهای Plus1 ، Plus2 ،Plus3 و .... نامگذاری کرده اند که هر کدام نشانه افزایش ? اینچ به قطر رینگ میباشد و با استفاده از این راهنما در ازای افزایش قطر رینگ ، ارتفاع لاستیک ، کوتاهتر انتخاب می شود تا قطر کلی چرخ تا حد ممکن ثابت بماند. چگونگی عملکرد Plus ها را در شکل زیرمی بینید. 
    بطور مثال اگر بخواهیم از رینگ ?? اینچی بجای ?? اینچی استفاده کنیم ، حتما باید ارتفاع لاستیک را به همان نسبت کاهش دهیم تا قطر کلی چرخ ثابت بماند ، فرض کنید لاستیکهای خودرویی 15/65/205 باشد و بخواهیم رینگهایی ?? اینچی بر روی آن نصب کنیم ، با محاسبات زیر می توان سایز لاستیک لازم برای این رینگ را بدست آورد ، بطوریکه قطر چرخ کمترین تغییر ممکن از حالت قبلی را داشته باشد.
    برای این کار ابتدا باید ببینیم قطر کلی چرخ اولیه چقدر است ، برای این کار ابتدا باید ارتفاع لاستیک را از فرمولی که در بالا گفته شد بدست آوریم و سپس آنرا ? برابر کرده و قطر رینگ را برحسب میلیمتر به آن اضافه کنیم.
    میلیمتر ???.?? = (???/??)*??? = ارتفاع لاستیک
    حال قطر رینگ را ابتدا به میلیمتر تبدیل وسپس به ? برابر ارتفاع لاستیک اضافه می کنیم.
    میلیمتر ??? =??.? *?? =قطر رینگ بر حسب میلیمتر
    میلیمتر ???.? =381+2*???.? =قطر چرخ
    پس قطر چرخ فعلی ???.? میلیمتر است ، حال می خواهیم رینگ ?? اینچی بکار ببریم ، ابتدا آنرا به میلیمتر تبدیل می کنیم. میلیمتر ???.? =??.? *??
    و می دانیم که برای بدست آوردن ارتفاع مورد نیاز برای لاستیک جدید باید مراحل قبلی را برعکس انجام دهیم: میلیمتر ??? = ???.? - ???.?
    میلیمتر ???.? =? /??? =ارتفاع مورد نیاز برای لاستیک جدید
    حال باید انتخاب کنیم چه پهنایی برای لاستیکهای جدید مناسب تر است، و بوسیله آن Aspect Ratio را بدست آوریم ،??? و ??? را آزمایش می کنیم.
    با پهنای ??? عدد ??.? بدست می آید: ??.? =??? *?.??? =??? /???.?
    وبا پهنای ??? عدد ?? : ?? =??? *?.?? =???/???.?

    میدانیم که در این رنج نزدیکترین Aspect Ratio ، به اعداد بالا ، ?? می باشد و ?? خطای کمتری دارد تا ??.? ، با این حساب می توان گفت در مجموع اگر از
    لاستیکهای ??/??/??? استفاده کنیم قطر چرخ تنها ?.? میلیمتر بزرگتر می شود که مقدار ناچیزی است.
    میلیمتر ???.?? =(???/??)*??? =ارتفاع لاستیک جدید
    میلیمتر ???.?=???.? +(?*???.??) =ارتفاع چرخ جدید
    میلیمتر ?.? =???.?-???.? = میزان اختلاف قطر دو چرخ
    اندازه بدست آمده یعنی ??/??/??? همان Plus 1 برای لاستیک ??/??/??? است و همیشه می توان گفت با افزودن ? اینچ به رینگ باید?? واحد از Aspect Ratio کم کرد و پهنای لاستیک را در مواردی ?? و در مواردی ?? میلیمتر افزایش داد (هر کدام Aspect Ratio نزدیکتری نسبت به قطر قبلی داشته باشد ، که البته بدلیل اینکه بزرگتر شدن ناچیز قطر چرخ بهتر از کوچکتر شدن آن است ، ?? میلیمتر پیشنهاد می شود) .با این کار ما به Plus1 رسیده ایم و برای رسیدن به Plus 2 باید همین مراحل را بر روی Plus 1 انجام دهیم، Plus های مختلف مثال قبل به صورت زیر خواهند بود:
    O.E= 205/65/15 Plus1= 215/55/16 Plus2= 225/45/17 Plus3= 235/35/18
    دیدید که با بهره گیری از سیستم Plus می توان تا حد ممکن از بوجود آمدن تغییر در قطر چرخ جلوگیری کرد.
    مطلب قابل توجه دیگر پهنای رینگ است ، باید بدانید که برای داشتن استاندارد بهینه و فیت شدن دقیق لاستیک روی رینگ و داشتن هندلینگ بهتر باید در ازای افزایش هر ? میلیمتر پهنای لاستیک ، پهنای رینگ را ?.? اینچ افزایش داد ، البته میزان پهنای رینگ برای هر سایز لاستیک می تواند تا حدود ?.? اینچ که مقدار زیادی است در نوسان باشد ،این نوسان در راهنمای انتخاب پهنای رینگ مناسب برای لاستیکهای مختلف ، در آدرس
    http://www.arbabzadeh.com/~hooshnam/rim/rim_width.htm موجود است ، اما بهترین و مطمئن ترین پهنا ، میانگین اعداد موجود در آن سایت است که با فرمول افزایش ?.? اینچ به رینگ در ازای هر ? میلیمتر افزایش پهنای لاستیک نیز مطابقت دارد ،در سایت بالا مثلا برای سایز ??/??/??? رینگهایی با سایزی بین ?.? تا ?.? پیشنهاد شده که بهترین رینگ برای آن همان ?.? می باشد اما رینگهایی با قطر ?.? ، ? ، ? و ?.? نیز قابل مصرف میباشند.
    مساله مهم دیگر وزن رینگ و لاستیک است ، از آنجایی که این وزن شامل سیستم فنربندی خودرو نمی شود ؛ هنگام مواجه با دست اندازها و دیگر نارسایی های جاده ، فشار بیشتری به فنربندی خودرو وارد می کند. پس هر چه رینگ و لاستیک سبک تری داشته باشیم سواری بهتر و شتاب بیشتری خواهیم داشت ، پس حتی المقدور سعی کنید رینگ و لاستیک جدید از رینگ و لاستیک استاندارد خودرو سنگین تر نباشد.

    طبق آزمایشی که بر روی یک خودروی Civic انجام گرفت ، ابتدا با رینگهای استاندارد ?? اینچی خود خودرو که وزنی برابر ??پاند داشتند ، آزمایشی انجام گرفت و اسب بخار خودرو ???.? بود ، اما با رینگهای آلیاژی ?? اینچی که وزنی برابر?? پاند داشتند ، اسب بخاری برابر با ???.? بدست آمد ؛ کاهش ?.? اسب بخار فقط با افزودن ?? پاند (مجموع ? چرخ) به خودرویی که بیش از ???? پاند وزن دارد ، مشخص کننده اهمیت وزن رینگ و لاستیک می باشد و علاوه بر آن باید ضربات محکم تر دست اندازها را نیز در نظر گرفت.
    مساله مهم دیگر چگونگی قرار گرفتن چرخ روی سیستم تعلیق است و یا به عبارتی ساده تر، برخورد بیرون زدگی چرخ با لبه گلگیر در سمت بیرونی و برخورد چرخ با متعلقات داخل گلگیر ، که باعث بروز مشکلاتی چون پارگی لاستیک و نچرخیدن کامل فرمان می شود ، بدیهی است که با بزرگ کردن بیش از حد لاستیک و رینگ با این مشکل مواجه خواهیم شد ، اما در مواردی با افزایش تنها ? سایز Plus به چرخ و یا حتی با خرید رینگی با سایز مشابه با رینگ اصلی نیز با این مشکل مواجه خواهیم شد و دلیل آن رعایت نشدن Offset در رینگ است .
    حال ببینیم Offset چیست ؟
    فاصله بین وسط رینگ تا محلی از رینگ که بر روی دیسک پیچ می شود را Offset می گویند.? نوع مختلف Offset وجود دارد که در زیر می بینید. 

    · حالت Zero : زمانی است که محل پیچ شدن چرخها دقیقا در وسط رینگ قرار دارد
    · حالت Possitive : حالتی است که بیشتر خودروها و خصوصا خودروها ی دیفرانسیل جلو دارا هستند و در این حالت پهنای چرخ و خط فرضی وسط رینگ به سمت داخل گلگیر متمایل می شود و مزیت این نوع رینگها ، جلوگیری از برخورد لاستیک با لبه گلگیر و جلوگیری از فشار آمدن به بلبرینگ چرخ و پیچ های چرخ است.
    · حالت Negative : حالتی است که بعضی از رینگ های اسپرت دارا هستند و پهنای چرخ و خط فرضی وسط رینگ به سمت خارج خودرو متمایل است ، مزیت این نوع رینگها پهن تر شدن خودرو و پایداری بیشتر خودرو می باشد و بدلیل حالت تو رفته و قابلمه ای ، ظاهر زیبا تری نیز دارند ، اما عیب آنها ، فشار آوردن بر روی بلبرینگ چرخ ، فشار زیاد بر پیچهای چرخ و همچنین احتمال برخورد انتهای لاستیک به داخل گلکیر در هنگام پیچاندن فرمان و برخورد قسمت خارجی لاستیک با لبه گلگیر می باشد ،البته این معایب برای خودروهایی که به صورت استاندارد ، رینگهای Negative Offset داشته باشند وجود ندارد ، و فقط زمانی که جایگزین رینگ Possitive Offset می شوند پدید می آید.
    زمانی که میزان Offset از حالت استاندارد خارج شود ، تغییراتی در نحوه هندلینگ خودرو بوجود خواهد آمد و خصوصا Negative Offset ی که توسط کارخانه سازنده خودرو نصب نشده باشد ، باعث ایجاد مشکلات فنی زیادی خواهد شد.
    زمانی که از رینگی با سایز مشابه سایز قبلی استفاده می کنیم ، لازم است که Offset رینگ جدید ، دقیقا با Offset استاندارد برابر باشد اما زمانی که پهنای رینگ تغییر می کند ، دیگر مقدار Offset قبلی قابل قبول نیست و باید نسبت به میزان فضای موجود در پشت لاستیک ، همچنین فاصله تا لبه گلگیر و سایز لاستیک و رینگ و با فرمولهای خاص ، Offset مطلوب را بدست آورد ، با ورود به این
    http://toy4two.home.mindspring.com/offset.html سایت و داشتن قطر و Offset رینگ قبلی و جدید ، می توانید از میزان تمایل چرخ جدید به طرفین آگاه شوید. البته این مقدار باید همیشه بیشتر از مقدار قبلی باشد و سعی شود حتی المقدور تا جایی که فضا وجود دارد ، چرخ به داخل کشیده شود و از Negative Offset جلوگیری شود ، البته این کار تا زمانی ممکن است که به متعلقات سیستم تعلیق برخورد نکند. اما بطور کل Offset نباید بیشتر از ??? از حالت استاندارد کارخانه سازنده خودرو خارج شود.
    بطور کلی ، افزایش بیش از حد پهنای لاستیک ، با گیر کردن تایر به گلگیر و یا متعلقات داخلی چرخ و یا هر دو (بسته به میزان Offset) باعث پارگی لاستیک میشود ، همچنین باعث افزایش مصرف سوخت و انتقال بیشتر ضربات دست اندازها به اتاق می شود و استهلاک بیشتر و فرمان سفت تری را نیز سبب می شود ولی در عوض کنترل بهتری را در اختیار راننده قرار می دهد و در پیچها نیز بسیار راحت تر عمل می کند و برعکس لاستیکهای باریک تر کنترل کمتری دارند و در پیچها ضعیف تر عمل می کنند اما ضربات وارده را کمتر به اتاق منتقل می کند.
    از نظر ارتفاع لاستیک نیز، لاستیکهای دیواره کوتاه کنترل بهتری دارند و این بدین دلیل است که ارتفاع کمتر ، ارتعاش کمتری دارد و فرمان سریعتر و نرمتر ،فرمان می برد ، اما در زمینهای خیس کنترل خوبی ندارند ، در پایان لازم به ذکر است که تقریبا تمام لاستیکهای اسپرت دارای میزان تحمل فشار و عدد حداکثر سرعت(Speed Symbol) بالایی هستند اما با این حال همیشه در هنگام تعویض لاستیک این اعداد را با اعداد نوشته شده بر روی برچسب داخل درب خودرو چک کنید و همیشه از اعدادی بالاتر یا مساوی استفاده کنید و از خرید لاستیکهای با تحمل فشار کمتر و عدد حداکثر سرعت پایین تر خودداری کنید.



  • کلمات کلیدی :
  • نظر شما( )
    ?

    سه شنبه 87/10/17  ساعت 10:15 عصر

    سیستم ترمز ازابتدا تاکنون

    مقدمه (چگونگی پیدایش عنصرترمز)

    در سال 1885 کارل بنز برای نخستین بار از لنت های چوبی و دیسک ها و تسمه هایی برای توقف اتومبیل خود استفاده کرد. کارل بنز این ایده را دقیقا از روی قطارها کپی کرده بود،چند سال بعد ترمزهای دایملر که برای مهار خودرو از کابل فولادی بهره میجست استفاده شد،این سیستم به این روش عمل میکرد که کابل فولادی به دور یک صفحه فلزی در قسمت درونی پیچیده شده بود و در زمانی که این کابل کشیده میشد پس از مدتی وسیله نقلیه متوقف میشد. در سال 1895 فردریک لانکستر انگلیسی،نوعی ترمز کلاچ مانند را برای متوقف کردن اتومبیل به کاربرد ساختار این ترمز به این شکل بود که یک کلاچ مخروطی شکل که دارای یک صفحه سایشی در عقب بود،وظیفه برقراری ارتباط بین موتوروگیربکس را برعهده داشت، ذر زمانی که این کلاچ به طرف عقب کشیده میشد ارتباط موتور و جعبه دنده با هم قطع می شد و هنگامی که بیشتر به سمت عقب کشیده میشد از طریق صفحه سایشی خود با دیسک، اتومبیل را به حالت ایست کامل در می آورد و میتوان گفت که ترمزگیری درآن خودروها از طریق دستگاه انتقال قدرت صورت می گرفت و این شروعی برای ترمز های دیسکی بود.به کارگیری سیستمهای انتقال قدرت ترمز به شیوه هیدرولیکی ابتدا در دوچرخه ها کاربرد داشت ولی درسال 1897، دونفربه نامهای Bayley,Briggنخستین سیستم هیدرولیکی را برای وسیله نقلیه چهار چرخ ساخته و مورد بهره برداری قرار دادند،در این سیستم فعالیت ترمزها با استفاده از نیروی فنر وعقب نشینی آنها به طریق هیدرولیک انجام میگرفت، در سال 1897 هربرت فورد فعالیت های خود را بیشتر بر روی مواد تشکیل دهنده آن چیزی که ما امروزآن را لنتهای ترمز مینامیم قرار داد. هربرت فورد در سال 1908 نخستین نمونه ای از لنت ترمزهای مقاوم که از"ازبست"ساخته شده بود آماده فروش به خریداران کرد. این گونه لنت ها تا سال 1921 مورد بهینه سازی قرار گرفتند و در این سال با استفاده از فناوری ریخته گری قیمتی ارزان تر از گذشته داشتند؛ شاید ساخت لنت های ترمز از"ازبست" یک تحولی در آن سالها به حساب می آمد؛ چرا که تا پیش از این تنها از فلز در مقابل فلز استفاده می شد.

    ترمزهای دیسکی الکترومغناطیسی

    تاریخ تولید ترمزهای دیسکی به سال 1896 بر میگردد. دراین سال شرکتی با ساخت دیسک های الکترو مغناطیسی مجهز به یک صفحه فرسایش نخستین گام را در این جهت برداشت طرز کار این سیستم به این ترتیب بود که لنت های ترمز با نیروی الکترومغناطیسی به طرف صفحه یا دیسک گردان فشرده و فشار لازم را برای توقف اتومبیل به دیسک ترمز وارد میکرد. دو سال بعد،این سیستم توسط مخترع" ژیروسکوپ"مورد بهینه سازی قرار گرفت ، در این سیستم لنت های صد در صد آهن ربایی برای متوقف کردن خودرو، به طور مستقیم با دیسک ترمز تماس پیدا میکردند. بهینه سازی ترمزهای دیسکی تقریبا در همان جا متوقف شد. تا شروع صده جدید همچنان سیستم ترمزهای تسمه ای بیرونی مورد استفاده خودروسازان قرار میگرفت.
    طرز کار این سیستم که در مدل های نخستین Amedeebolle مورد مصرف قرار گرفت، به این ترتیب بود که هنگام ترمز گیری یک تسمه فلزی که به دور یک غلتک پیچیده شده، کشیده میشد وغلتک یا چرخ را به حال توقف وا میداشت و به این دلیل که این تسمه ها از هر دو طرف کشیده می شد،مشکل توقف و پس زدن اتومبیل در سر بالایی ها را نیز به دنبال نداشت.

    ترمز کاسه ای

    در سال 1901"می باخ" موفق به ساخت نوعی ترمز کاسه ای مجهز به لنت های داخلی شد، این ترمزها در سال 1903 بر روی مرسدس هایی که دارای 40 اسب بخار قدرت بودند نصب شد در همین سال کمپانی مرسدس نصب ترمز بر روی چرخ های جلو را نیز به عنوان آپشنال به خریداران خود ارائه کرد.
    ساخت ترمزهای کاسه ای به شیوه متداول امروزی به سال 1902 بر میگردد. چرا که در این سال لوییز رنو موفق به ساخت سیستم ترمز کاسه ای تقریبا به شیوه امروزی آن شد. در این روش استفاده از این دو لنت نیم دایره ای و یک کاسه ترمز متداول بود؛ لنت ها به کاسه فشرده میشد و خودرو ترمز میکرد. درحدود سال 1920 کم کم نصب ترمز بر روی چرخ جلو رواج یافت تا چند سال پس از آن،اتومبیل هایی که دارای سیستم ترمز بر روی هر چهار چرخ بودند برای هشدار به خودروهای پشت سری که در عقب حرکت میکردند،یک مثلث قرمز رنگ را در پشت خودروی خود قرار می دادند .این به آن معنی بود که چون خودرودارای سیستم ترمز قوی تری شده بود خودروهای پشتی، باید فاصله خود را با آن حفظ کنند.
    یکی از مشکلات بزرگ در سیستم ترمز قدیمی بلوکه کردن یا قفل کردن چرخ عقب بود ولی کمپانی رولزرویس با کمک سیستم تقویت کننده مکانیکی موفق به ساخت بهترین و فعالترین سیستم ترمز کاسه ای روز شد؛ و ازمشکلات این سیستم این بود که همواره یکی از لنت ها به صورت فعال ترمزگیری میکرد و لنت دیگر همیشه آزاد و شل بود، در همین زمان دو مهندس موفق به ساخت سیستمی شدند که در آن پس از ترمز گیری، لنت فعال کمی در کاسه چرخ به چرخش در می آمد و با وارد کردن فشار به لنت آزاد این نیم دایره ای را نیز وادار به فعالیت و ترمز گیری میکرد.

    ترمز های هیدرولیکی

    سیستمهای ترمز هر چه کاملتر می شدند؛ راه دور و درازتری در پیش روداشتند.
    فکر ساختن ترمزهای هیدرولیکی با فشارروغن نیزعده ای را به فکر واداشت. درسال 1908"ویت" سیستم ترمزی را طراحی و ساخته بود که تقریبا مشابه ترمزهای امروزی با استفاده ازنیروی فشار روغن وکارگیری سیلندر و پیستون؛ عمل ترمزگیری را انجام میداد. در سال 1922 کمپانی استرالیایی واکسهال نمونه ای از ترمز را که با فشار هوا کار میکرد؛ بر روی یکی ازاتومبیل های آزمایشی خود امتحان کرد ولی این نوع ترمزها برای اتومبیلهای کوچک چندان مورد توجه قرار نگرفت و بعدها بیشتر برای کامیون ها و کلا خودروهای سنگین مورد استفاده قرار گرفت. بسیاری از کمپانی ها از جمله ولکس واگن(فا.و) همچنان تا دهه 50 از ترمزهای مکانیکی برای متوقف کردن خودروها استفاده میکردند و بعضی دیگر نظیر روور و رولزرویس از ترمزهیدرومکانیکی برای چرخ های جلو و به کارگیری سیستم مکانیکی برای چرخ های عقب بهره میجستند. نخستین خودروسازی که استفاده از سیستم ترمزهای هیدرولیکی را به صورت استاندارد برای هر چهار چرخ به کاربرد شرکت کرایسلر آمریکا بود.

    بوستر ترمز

    بدون شک ساخت ترمزهای هیدرولیکی گام موثری در زمینه بهینه سازی ترمز محسوب می شود ولی این ترمزها هنوز نقصی را شامل میشدند و افرادی نیز درفکر ساخت ترمزهای بهتر وتقویت کننده ترمزهای هیدرولیکی بودند. در سال 1923 نخستین بوستر ترمز جهت تقویت ترمز ساخته شد.استفاده ازاین تقویت کننده یا بوستر دررابطه با ترمزها کاملا ضروری به نظر می رسید ولی در ابتدا به کارگیری بوستر ترمز به صورت استاندارد در اتومبیل ها وجود نداشت.

    ترمزهای دیسکی

    در سال 1949 شرکت کرایسلر دست به ساخت نوعی ترمزهای دیسکی زد، طرز کار این سیستم به این صورت بود که تمامی قسمت های ترمز که درون یک سیستم کاسه ای بسته قرار داشتند در هنگام ترمز گیری، دو دیسک ترمز که دارای پوشش های سایشی بودند از یکدیگر دور شده و به طرف کاسه ترمز
    تماس پیدا میکردند.در سال 1956 شرکت سیتروئن مدل DS19خود را با سیستم ترمزهای دیسکی و با تقویت کننده هیدرولیکی وارد بازارکرد.

    سیستم ترمز دو یا چند کاناله

    سیستم ترمزهای هیدرولیکی هم اکنون عام ترین سیستم ترمز مورد استفاده هستند،ولی این سیستم به صورت تک کاناله دارای عیب بزرگی بود به این ترتیب که اگر به هر دلیلی شکستگی یا ترک جزئی در یکی از لوله های ترمز ها به وجود می آمد بر اثر نشت روغن از سیستم، ترمز از انجام کار ساقط می شد. و به همین منظور برای ازمیان برداشتن این عیب خودروسازان یا شرکت های تولید کننده مجبور به تقسیم کردن نیروی ترمز به دو بخش یکی برای چرخ های جلو و دیگری برای چرخ های عقبی تقسیم شدند.
    البته این سیستم هم عیب بزرگی پیش رو داشت زیرا اگر بر اثر ایجاد شکستگی در لوله ها ، ترمزهای جلو بلوکه میشدند و محور عقب خودرو به شدت اسپین می شد.
    در این زمان بود که شرکت ساب ترمز های هیدرولیکی ضربدری را ابداع کرد و در روش جدیدتر هر چرخ
    توسط کانالی مجزا تغذیه میشود.

    سیستم ABS "Anti Block System

    هم اکنون در بیشتر کشورهای اروپایی از سیستم چند کاناله ضد بلوکه ABSاستفاده می شود.طرز کارترمزهای ABS نیز به بیان ساده بدین صورت است که یک دستگاه الکترونیکی هنگام ترمز گیری با کنترل فشار و قطع و وصل کردن این فشار هیدرولیکی در جذری از ثانیه ،ارتباط لنت با دیسک بر قرار و قطع میکند و تکرار این عمل از بلوکه شدن چرخ ها جلوگیری میکند.(قفل کردن چرخها سبب تحمیل شدن نیروی زیادی به چرخ ها و در نتیجه موجب منحرف شدن خودرو از مسیر می شود.)

    سیستم ESP "Electronic Stability Program

    بدون شک سیستم پایداری الکترونیکی ESPباعث ایجاد پیشرفت چشمگیری در ایمنی خودرو شده است.
    سیستم ESPبا استفاده از حسگرهایی که در سیستم ضد بلوکه ترمز قرار دارد بلافاصله تمایل خودرو را به سر خوردن یا منحرف شدن را تشخیص داده و با استفاده از اعمال نیروی ترمز به چرخ های خاص باعث ایجاد پایداری در خودرومیشود.

    ترمز سنسورترونیک

    مرسدس F400مجهز به سیستم فشار بالا به عنوان ترمز سنسوریک است. در این سیستم با فشردن پدال ترمز، سیگنال های الکتریکی به میکرو کامپیوتراتومبیل فرستاده می شود تا پس از تحلیل شرایط رانندگی، میزان فشار مورد نیاز هر چرخ تعیین می شود.

    بهبود در عملکرد

    استفاده از دیسک های سرامیکی نیز با خنک کردن آنها قابلیت ترمزگیری را افزایش میدهد به گونه ای که این دیسک ها دمای 1400 تا 1600 در جه سانتیگراد را تحمل میکنند. که هم اکنون به خاطر قیمت بالا به کندی درحال گسترش است

    زنگ خطر برای خودروساز داخلی

    با تفاسیر بالا و پیشرفت تکنولوژی در جای جای جهان بد ندیدم آخرین بخش از این مطلبو به انتقاد از خودروسازان داخلی اختصاص بدیم. در فضای رقابتی اروپا، داشتن ترمز با سیستمهای ABS,ESPلازم و واجب به نظر میرسد خودروهایی که دراین کشورها استفاده میشوند اگر دارای سیستم ABSباشند ولی از ESP بی بهره باشند مورد انتقاد شدید مطبوعات وعدم رغبت مصرف کننده به خرید آن مواجه میشوند حتی اگر آن خودرو اقتصادی باشد و درراستای ارزان سازی ازسیستم مذکوراستفاده نشده باشد حال آنکه در کشور ما(ایران) هنوز بیش از 50 درصد خودروها حتی قابلیت نصب سیستمی به عنوان ABSرا دارا نمیباشند سیستم ESP هم تنها در شمار محدودی از خودروهای تولید داخل مورد استفاده قرار میگیرند!!!
    به طور قطع همین کوتاهی و سو استفاده خودرو ساز از فروش بالا(آگاهی مردم) در صد بالایی از تصادفهای منجر به مرگ و میر را دارا میباشد.



  • کلمات کلیدی :
  • نظر شما( )
    ?

    سه شنبه 87/10/17  ساعت 10:13 عصر

    اصطلاحات خودرو

    4WD :
    Four wheel drive سیستم انتقال قدرت به 4 چرخ

    16V :
    موتور 16 سوپاپ (مثلا در موتور 4 سیلندر برای هر سیلندر 4 سوپاپ در سر سیلندر باشد که موتورهای DOHC , SOHC نیز از این دسته هستند)

    1 DIN :
    1,12 sae

    1 KW :
    1,34 ece

    1 KW :
    1,35 PSdin

    ستون A :
    ستون در جلوی قسمت وسط بدنه اتومبیل که سقف روی این ستون است و داخل آن عناصر ایمنی غیر فعال تعبیه شده.

    ABAT-VENT :
    شیشه جلوی کم ارتفاع و یا بر آمدگی باد شکن در اتومبیلهای Speedster

    ABAXIAL :
    ساختمان خارج محور

    ABC :
    Active Body Control. سیستم هیدرو الکترونیکی مرسدس بنز که جلوی خوابیدن بدنه اتومبیل به چپ و راست و جلو و عقب را میگیرد. (در پیچها و هنگام ترمز این سیستم کمک بسیاری به پایداری اتومبیل دارد)

    ABS :
    Anti Blocker System. سیستم الکترونیکی که قفل کردن چرخها را در هنگام ترمزهای شدید و ترمز روی سطوح لغزنده از قبل توسط سنسورها پیش بینی کرده و با شل و سفت کردن دیسکها در میلیونومهای ثانیه باعث میشود چرخها حداکثر چسبندگی را داشته باشند و بدین ترتیب در سختترین شرایط نیز حاکمیت فرمان دست راننده باشد.این سیستم در ترمزهای آنی نیز اجازه فرار از برخورد را نیز به راننده میدهد و امروزه بسیاری از تولید کنندگان اتومبیل انرا به صورت استاندارد روی محصولات خود ارائه میدهند و بعضی میز با درخواست مشتری آنرا روی اتومبیل خریدار نصب میکنند.

    AC :
    air condition ایرکاندیش , کولر. شبیه به یخچال کار میکند ,توسط یک کمپرسور ماده گازی تحت فشار قرار گرفته گرم و تبدیل به مایع شده و سپس سرد میشود. بعد از بخار شدن سریع خنک میشود.برای کارکرد کمپرسور مصرف سوخت اتومبیل کمی افزایش میابد.

    ACC :
    Adaptive Cruise Control سیستم که در ترافیک فاصله و سرعت اتومبیل را با اتومبیلهای دیگر تنظیم میکند.بخصوص این سیستم مانع تاثیر گذاری منفی وسایل نقلیه بار بر بر ایمنی جاده و ترافیک میشود. DaimlerChrysler سیستم دیگری را پیشرفت داده که علاوه بر این فاصله را با خطوط جاده نیز تنظیم میکند.

    ACEA :
    اتحادیه تولید کنندگان اتومبیل اروپا. بزرگترین کار این اتحادیه تعیین یک نرم برای روغنهای موتور و راحتی کار رانندگان در پمپ بنزینها بود.

    ADB :
    Automatische Differantial Bremse. نوع الکترونیکی دیفرانسیلهای قفل دار

    ADEZYON :
    نیروئی که باعث به هم چسبیدن مایعات و یا مواد به هم دیگر میشود.

    AERODINAMIK :
    علم جریان هوا یا همان علم باد که برای اتومبیلها خیلی مهم است چون با مقاومت کم در برابر هوا مصرف بنزین هم کاهش میابد.بهترین مقدار مقومت در برابر هوا برای اتومبیلها cw=0,26 میباشد و آیرودینامیک بد اتومبیلهای SUV هم تا 0.45 میتواند باشد.

    AFS :
    Active Fahrwerks Stabilierung. در اصل همان کار ABC را انجام میدهد.این سیستم در Citroen Xantia Activa مورد استفاده قرار گرفته است.

    AIRBAG :
    کیسه هوا. در برخوردها و تصادفات حداکثر محافظت و ایمنی را برای سرنشینان تامین میکند.
    وقتی تصادف روی میدهد با اعلام سنسورها کیسه های هوا باز شده و جلوی وارد آمدن ضربات ناشی از تصادف را به سرنشینان میگیرند.(اگه زیاد بخوام توضیح بدم خودش یه مقاله میشه)

    Air Filter :
    ف_ * ل*_ ت ر هوا. با عبور هوای ورودی به موتور از داخل این ف_ * ل*_ ت ر که از معمولا از جنس کاغذ مخصوصی ساخته شده جلوی ورود ذرات و گرد و خاک به موتور گرفته میشود تا تحت اثر این ذرات در موتور ساییدگی ایجاد نشود و همچنین حرارت هوای ورودی تنظیم میشود و صدای مکش هوا نیز تا حد زیادی کاهش میابد.

    Air Flow Meter :
    در داخل هواکش دریچه ای وجود دارد که به نسبت شدت جریان هوا باز و بسته میشود و ECU نیز متناسب با این میزان پاشش سوخت را مشخص میکند.

    AQUA PLANNING :
    عبور اتومبیل از آب بطوری که لاستیکها با زمین تماس نداشته باشند و آب از زیر پروفیل لاستیک خارج نشده بلکه به اطراف پخش شود.

    Acceleration :
    شتاب.

    Active Safety :
    تمام اجزایی که ایمنی اتومبیل را بالا میبرند. مانند ABS , ESP , لاستیکها , ترمزها , شکل آیرودینامیک اتومبیل و ...

    ALB :
    Anti Lock Brakes. نوع ساده و اولیه سیستم ABS. سیستم ترمزی که در هنگام کشیده شدن لاستیکها بر روی زمین با ریتم مشخصی ترمزها را گرفته و ول میکند.

    AMPERMETR :
    ابزار اندازه گیری و نشان دهنده میزان جریان ورودی و خروجی باطری.

    Anti Freez :
    ضد یخ. مایعی که از 50% گلیکول و 50% آب تشکیل شده.در هوای سرد آب داخل رادیاتور یخ زده و به سیستم خنک کننده آسیب برساند.با اضافه کردن ضد یخ به آب رادیاتور میتوان از یخ زدگی جلوگیری کرد.درضمن مانع مانع ایجاد زنگ و رسوب در داخل رادیاتور و سیستم خنک کننده موتور میشود.

    ASC+T :
    Automatische Stabilitats Control+Traktion. سیستم که از سوی BMW مورد استفاده قرار گرفته و وضعیت چرخهای عقب را به طور دائم تحت نظر دارد.وقتی چرخهای عقب بلغزند یا چسبندگب خود را از دست بدهند ASC+T عمل کرده و ترمزها و موتور را به نحوی کنترل میکند که اتومبیل از مسیر خارج نشود.

    ASR :
    Anti-Schlupf-Regelung سیستم کنترل آنتی پاتیناژ.سیستم که جلوی هرز گردی چرخهای محرک را میگیرد و بدین ترتیب باعث حفظ پایداری میشود.این سیستم به دو نحو میتواند کار کند : یا به صورت الکترونیکی قدرت موتور را کاهش میدهد و یا بر روی چرخی که هرز گردی میکند ترمز اعمال میکند.ASR نام مخفف این سیستم است که از سوی مرسدس بنز مورد استفاده قرار میگیرد و و برایTraction Control از سوی تولید کنندگان مختلف نامهای مختلفی استفاده میشود.مانند ETC , TC و TSC.

    ATF :
    روغن گیرباکس اتوماتیک.برای فرمان هیدرولیک نیز میتواند مورد استفاده قرار گیرد.

    AWD :
    All Wheel Drive نام مخفف اتومبیلهای چهار چرخ محرک

    AWS :
    All Wheel Steering. سیستمی که فرمان میتواند هر 4 چرخ را یک جا کنترل کند.

    AUTODIMMING :
    شکست نور توسط آینه داخل اتومبیل. که با سیاهتر شدن آینه و پخش نور , نور بالای ماشین عقب باعث ناراحتی و کاهش دید و مزاحمت راننده اتومبیل جلویی نمیشود.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    B


    BAS :
    سیستمی که در ترمزهای آنی فشار داخل هیدرولیک ترمز را زیاد کرده و باعث پخش یکسان قدرت ترمز به چرخها میشود

    benzene :
    بنزین.هیدرو کربنی که از نفت خام بدست می آید و در اتومبیلهای با موتور بنزینی به عنوان سوخت مورد استفاده قرار میگیرد و بفرمولC6H6

    BI-LITRONIC :
    نام اختصاری مورد استفاده BOSCH برای چراغهای Xenon.

    BI-XENON :
    امروزه چراغهای BI-XENON پیشرفته ترین و قویترین نوع چراغ هستند.در این چراغها برای نور پائین و بالا 2 چراغ جدا استفاده میشود.چون طول موج و به عبارتی رنگ این چراغها شبیه نور خورشید است در شب باعث نارحتی چشم سایر رانندگان نمیشود و بازتاب را به حداقل میرساند.
    نوری که از داخل گاز XENON عبور میکند توسط لنز متحرک 70 میلی متری بازتاب شده و تاثیر نور بالا را ایجاد میکند.

    BLOW-BY :
    نام گازهایی که در زمان احتراق به پیستونها میروند.

    Brake Disk Wiping :
    پاک کننده دیسک ترمز. در هنگام بارش شدید باران روی دیسک را یک لایه نازک آب میگیرد , این سیستم با ایجاد تماس بسیار خفیف لنت ترمز با دیسک با فواصل مشخص سطح دیسک را تمیز میکند.بدین ترتیب تاخیری در عکس العمل ترمز ایجاد نمیشود.

    BOXER MOTOR :
    موتور باکسر. موتوری که سیلندرهای آن در یک راستا یعنی با زاویه 180 درجه باشند.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    C


    CAN :
    Controller Area Network. شبکه رابط بین سیستم مرکزی کنترل اتومبیل (ECU) و سیستم کنترل محیطی اتومبیل (ABS , AIRBAG , کولر ....)

    CABRIO :
    اتومبیلهایی که 2+2 نفر گنجایش سرنشین داشته و روی اتومبیل باز شونده باشد.

    Catalyzetor :
    یکی از قطعات اگزوز که میزان گازهای آلوده کننده محیط زیست را کاهش میدهد.

    CBC :
    Cornering Brake Control. سیستمی که همرا ESP کار میکند و در بسیاری از اتومبیلهای BMW مورد استفاده است و جزو سیستمهای ایمنی فعال محسوب میشود. وظیفه CBC حفظ پایداری اتومبیل در هنگام ترمز در پیچ است. چون در پیچ سرعت چرخهای داخل و خارج پیچ با هم متفاوت هستند پس باید فشار ترمز این چرخها هم تفاوت داشته باشد. CBC توسط سنسورهای خود سرعت هر چرخ را حساب کرده و میزان فشار ترمز را ربای هر چرخ مشخص میکند.

    CC :
    Cubic Centimetre. سانتیمتر مکعب. حجم موتور اتومبیلها با این واحد بیان میشود. حجم موتور مساحت بین بالاترین نقطه حرکت پیستون (محل قرار گیری سوپاپها) و پایینترین نقطه حرکت پیستون ( پایین سیلندر) در داخل سیلندر است. 1CC برابر 16 Cubic Inch است.

    CDI :
    کمپانی Daimler-Chrysler اتومبیلهای دیزل مرسدس بنز را به این نام میخواند.CDI محفف Common Rail Diesel Injection System است.

    Ceramic :
    ماده ای سبک است که در Porsche Turbo و Mercedes CL 55 AMG برای ساخت دیسکهای ترمز مورد استفاده قرار گرفته است.از آوانتاژهای دیسکهای سرامیکی مقاومت آنها در برابر ساییدگی است که حدودا 300000 کیلومتر عمر میکنند و همچنین نسبت به دیسکهای معمولی 60 درصد سبکتر هستند.

    clutch :
    تفاوت مشخص بین گیرباکسهای اتوماتیک و دستی (manual) در کلاچ است.کلاچ اتصالی قابل جدا سازیو که رابط انتقال قدرت بین موتور و گیر باکس است.برای حرکت اولیه اتومبیل ابتدا کلاچ گشتاوری را که از موتور میگیرد را به شفت اصلی گیرباکس (که به صورت استاتیک ثابت است) میرساند.همچنین در زمان تعویض دنده ها انتقال نیرو باید قطع شود که کلاچ این کار را انجام میدهد.

    compressor :
    کاری شبیه به توربو نجام میدهد ولی قدرت خود را از موتور میگیرد.پمپی که فشرده کننده هوا یا مایع کولر است.Jaguar , مرسدس و سایر تولید کننده گان برای افزایش قدرت از کمپرسور استفاده میکنند.موتور برای به کار انداخت کمپرسور کمی بیشتر وخت مصرف میکند.

    COUPE :
    اتومبیلهایی که بین ستون A و C سقف فلزی دارند و فضایی برای 2+2 نفر و در بعضی موارد تعداد بیشتری سرنشین دارند.

    Cryogen Tank :
    تا منفی 253 درجه سانتیگراد از هیدروژن مایع محافظت میکند.باید خیلی خوب عایق بندی شده باشد در غیر اینصورت در یک روز 2 درصد ظرفیت مخزن سوخت کم میشود.

    CRS :
    .Common Rail System برای موتورهای دیزل ساخته شده و سیستمی است که با فشار بیشتری پاشش میکند .و تفاوت اصلی آن با سایر سیستمها اینست که عملیات ایجاد فشار و پاشش جدا از هم انجام میشود. این سیستم باعث کارکرد بهتر و مرتب و کارایی بیشتر و کاهش صدای موتورهای دیزل میشود.

    CO :
    گاز کربن مونو اکسید که در هنگام احتراق ناقص سوخت ایجاد شده و گازی مضرر است.

    CRUISE CONTROL :
    سیستم ثابت کننده سرعت

    Cubic Inch :
    اینچ مکعب. یک Cubic Inch برابر 16.3870641 سانتی متر مکعب(CC) است. این واحد در گذشته برای اندازه گیری حجم موتور توسط انگلیس و آمریکا استفاده میشد.

    CVT :
    Constantly Variable Transmission. گیرباکس با نسبت متغییر. این گیرباکس در دهه 50 توسط یک هلندی به نام Van Doorne ساخته شد. در این گیرباکسها فقط یک نسبت شروع و پایان وجود دارد و وابسته به دور موتور و سرعت اتومبیل نسبت انتقال تغییر میکند.

    CVVT :
    Continuously Variable Valve Timing, تکنولوژی زمان متغییر سوپاپ .Volvo, Kia و Hyundai این سیستم را به این نام معرفی میکنند.این سیستم توسط کمپانی های مختلف با اسامی متفاوت مورد استفاده قرار گرفته و استفاده از آن تا حد زیادی گسترش یافته و مرسوم شده است.این سیستم کنترل موتور با زمان باز شدن سوپاپها را با توجه به سرعت و میزان بار اتومبیل تغییر میدهد و بدین ترتیب کارایی موتور را بالا برده و میزان گازهای مضرر خروجی از اگزوز را کمتر میکند.

    CW :
    ضریب اصطکاک(مقاومت) در برابر هوا. میزان مقاومت اتومبیل در برابر هوا.

    cylinder :
    سیلندر مهمترین قسمت موتور است که داخل آنها پیستونها قرار میگیرند و محفظه احتراق را به وجود می آورند.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    D


    D4 :
    نام اختصاری موتورهای 4 سیلندر بنزینی تویوتا.

    D4D :
    نام اختصاری موتورهای 4 سیلندر دیزل تویوتا.

    DATENBUS :
    تمام قسمتهای الکترونیک به هم وصل شده و از یک مرکز دستور بگیرند.از این فن آوری در مرسدس بنز CL نیز استفاده شده.

    DE DION SYSTEM :
    در سیستم DE DION آکس ثابت و کمک فنر مستقل به صورت پیچیده ای به هم وصل میشوند.
    (توضیح نمیتونم بدم چون چیزی نمیدونم)

    Detention :
    به نا منظم کار کردن موتور (نا منظم شدن احتراق) بعد از احتراق ترکیب سوختی توسط جرقه شمع گفته میشود.

    deflector :
    به قطعات پلاستیکی یا فلزی گفته میشود که در اتومبیلهای سواری دور چرخها و در وسایل نقلیه تناژ بالا روی کابین راننده و روی قسمت بالای درها برای بهبود آیرودینامیک و سهولت عبور جریان هوا قرار داده شده اند.

    DI :
    Direct Injection. تزریق مستقیم سوخت در موتورهای دیزل و بنزینی که بدین شکل احتراق بهتر میشود.یکی از مشکلات موتورهای دیزل صدایی است که در زمان احتراق ایجاد میشود و Audi با استفاده از این روش ترکیب هوا و سوخت بهتری تولید کرد و تا حدی این مشکل را برطرف ساخت.

    differential :
    دیفرانسیل. در یک آکس دور چرخها را متعادل میکند به خصوص در پیچها که دور چرخها با هم متفاوت است.

    differential lock :
    قفل دیفرانسیل. در زمان از دست دادن چسبندگی یکی از چرخهای محرک جلوی هرز گردی آن چرخ را گرفته و باعث بهبود پایداری و همچنین چسبندگی میشود.محبوبترین نوع آن قفل دیفرانسیل مرکزی است که اگر یک چرخ هرز گردی کند از چرخهای جلو یا عقب حرکت ادامه پیدا میکند.

    DIN :
    (Deutsches Institut für normung) استاندارد اندازه گیری آلمان. 1DIN= 1.12 SAE

    Dynamometr :
    داینامو متر , وسیله ای که قدرت موتور را اندازه میگیرد.

    Distributor :
    دلکو , یکی از قطعات سیستم برقی که جریان برق ولتاژ بالا را به صورت تنظیم شده به شمعها میفرستد.

    DISTRONIC
    به آن به صورت مخفف DTR نیز گفته میشود.سیستم رادار هوشمند کنترل کننده فاصله که توسط مرسدس بنز ساخته شده. این سیستم الکترونیک توسط رادار خود فاصله را تا اتومبیل جلوی محاسبه میکند و چنانچه این فاصله تا حد خطرناکی کم شود با کاهش نیروی موتور و یا حتی ترمز کردن سرعت را کم کرده و فاصله را افزایش میدهد.

    DOT :
    کد استانداردی که از سوی اداره حمل و نقل آمریکا (US Departmant of Tarnsportation) برای روغن ترمزهای هیدرولیک تعیین شده است.در بازار سه نوع روغن ترمز DOT3, DOT4, DOT5 وجود دارد. شماره DOT بزرگتر نشان دهنده بیشتر بودن دمای جوش روغن ترمز و در نتیجه کیفیت بهتر آن است.

    DOHC :
    Double Over Head Camshaft موتوری که در بالا دو میل بادامک داشته باشد (و احتمالا 16 سوپاپ و 4 سیلند داشته باشد)

    DSC :
    نام سیستم ESP ( سیستم پایداری الکترونیکی) در BMW.

    DSP :
    Dynamic Shift program گیرباکس اتوماتیک هوشمندی که متناسب با نحوه رانندگی دنده تعویض میکند (یا سریع و یا راحتی)

    DSTC :
    Dynamic Stability and Traction Control. این سیستم همراه با سیستمهای ESP (پایداری الکترونیکی) و ASR ( آنتی پاتیناژ) کار میکند و ولوو آنرا DSTC نامیده است.

    DUMMY :
    ماکتهای انسانی از جنس پلاستیک که در تستهای تصادف مورد استفاده هستند. بر روی این ماکتها سنسورهای متعددی قرار گرفته و بدین ترتیب میزان و نقاط آسیب احتمالی انسانها در تصادفات واقعی محاسبه میشود.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    E


    EBD-EBV :
    سیستم الکترونیکی تقسیم نیروی ترمز.

    ECE :
    Economic Commission for Europe

    ECOTEC :
    موتور ساخته شده توسط OPEL که به معنی اقتصادی , اکولوژی و تکنولوژی است.

    EDC :
    Electronic Diesel Control , سیستم کنترل موتورهای دیزل انژکتوری.

    EDLS :
    قفل الکترونیکی دیفرانسیل.

    E-gaz :
    ارتباط الکتریکی بین موتور و پدال گاز.

    EHB :
    سیستم ترمز الکتونیکی که در حال حاضر روی این سیستم تحقیق می شود.

    EMV :
    چگونگی عملکرد سیستم برق خودرو در محیط های الکترو ماگنتیک. عملکرد واقعی سیستم برق خودرو در محیطهای برق فشار قوی تست میشود.

    EPS :
    Elektro Power Steering. سیستم فرمان هیدرولیک با موتور الکتریکی.

    EON :
    Enhanced Other Network , تبادل اطلاعات ترافیک

    ESP :
    Electronic Stability Program. سیستم پایداری الکترونیکی (و یا بهتر از آن سیستم ضد ناپایداری که جلوی از کنترل خارج شدن اتومبیل را میگیرد) . اساس کار این سیستم اینست که از سیستم ترمز برای کنترل و هدایت اتومبیل استفاده شود. سیستمهای آنتی بلوکه ABS و سیستم آنتی پاتیناژ در زمینهای لغزنده TSC ستونهای سیستم ESP هستند.سنسوری که به فرمان متصل شده هماهنگی بین میزان چرخش فرمان و جهت حرکت اتومبیل را کنترل میکند. در صورت عدم تناسب , ESP سریع وارد عمل شده و ابتدا میزان انتقال نیروی موتور به چرخها را کاهش میدهد.اگر باز هم اتومبیل در کنترل راننده نباشد روی چرخها مستقل از هم ترمز اعمال میشود. این عمل تا زمانی که اتومبیل تحت کنترل راننده در آید و در مسیر دلخواه راننده حرکت کند ادامه می یابد.

    ETC :
    Electronic Traction control

    ETS :
    Electronic Stability System که با ASR رابطه دارد.

    EURO NCAP :
    مخفف European New Car Assessment Programme که در سال 1997 تاسیس شد.موسسه ای که بسیاری از اتومبیلهای تولید شده در اروپا را تست تصادف میکند و با توجه به نتایج تست تصادف به اتومبیل امتیاز ستاره داده میشود که در حال حاضر حداکثر امتیاز 5 ستاره است.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    F


    FACE LIFT :
    زیبا سازی ظاهر بیرونی اتومبیل (بزک اتومبیل)

    FADING :
    تضعیف عملکرد ترمز اتومبیل در نتیجه داغ شدن لنتهای ترمز. مشکلاتی مانند , ضرورت محکم تر فشار دادن پدال ترمز و طولانی شدن نقطه ترمز گیری پدال نیز در این وضعیت به وجود می آید.

    FAN :
    به طور متوسط 70% سوخت مورد استفاده موتور تبدیل به گرما میشود. وظیفه خنک کردن موتور نیز همراه سیستم خنک کننده آبی با FAN (پروانه) است. آب حرارت موتور را جذب کرده و حرارت خود آب بالا میرود. این آب وقتی از داخل رادیاتوری که در جلوی اتومبیل است عبور میکند خنک میشود. اگر حرارت آب بیش از حد مجاز بالا رود ترموستات FAN را که روی رادیاتور نصب شده به کار می اندازد تا حرارت پائین آید.

    FIS :
    نمایشگر اطلاعات که اطلاعاتی مانند مسافت پیموده شده , متوسط سرعت , میزان مصرف سوخت و دمای بیرونی را نمایش میدهد.

    FLOATING CAR DATA :
    اطلاعاتی که از اتومبیل در حال حرکت فرستاده میشود.

    FPS :
    سیستم جلوگیری از آتش سوزی در اتومبیل.

    FSI :
    موتورهای direct injection (پاشش مستقیم سوخت) تولیدی توسط گروه Volkswagen. بزرگترین آوانتاژ این موتورها اینست که در مقایسه با موتورهای با حجم یکسان مصرف سوخت کمتر و قدرت بیشتری دارند.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    G


    Gaz Generator :
    وسیله ای که AIR BAG (کیسه های هوا) را در دهم ثانیه باز میکند.

    generator :
    مولد برق و شارژ کننده باطری اتومبیل.استفاده از باطری های 12 ولت در اتومبیلها مرسوم است و با افزایش احتیاجات در برخی از اتومبیلهای تولید سری از باطری های 42 ولتی اتسفاده میشود.

    GDI :
    موتورهای Direct Injection میتسوبیشی.

    GPS :
    Global Positioning System سیستم موقعیت یابی جهانی.کامپیوتری که در داخل اتومبیل است موقعیت و محل اتومبیل را با برقراری ارتباط با ماهواره تعیین میکند و توسط نقشه موجود در حافظه خود راننده را به محل مورد نظر هدایت میکند.

    GRIP :
    چسبندگی و یا گیرش جاده.

    GT :
    مخفف لغات ایتالیایی Gran Turismo (تور بزرگ) میباشد.در اصل این اصطلاح برای اتومبیلهای سدان با خصوصیات اسپورتی بکار میرود.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    H


    HALDEX :
    موسسه ای که با تولیدات سیستمهای ترمز و کمک فنر های خود کسب شهرت کرده و ریشه سوئدی دارد.

    HARDTOP :
    اتومبیلهایی که سقف فلزی داشته و ستون B ندارند به این نام خوانده میشوند.چنانچه یک اتومبیل HARDTOP سقفی قابل جدا کردن و یا تا شونده داشته باشد شکلی مانند cabrio بدست می آورد.

    HATCHBACK :
    اتومبیلی که صندوق با شیشه عقب یکپارچه باشد و روی آن چراغهای Stop قرار گیرفته باشد.

    HC :
    مخفف هیدرو کربن ها. برای جلوگیری از تولید گازهای مضر در کاتالیزاتور تمیز میشوند.

    HDC :
    Hill Descent Control کنترل حرکت در سرازیری. HDC معمولا از تجهیزات اتومبیلهای 4WD است. در پائین آمدن از سرازیری ها سرعت را ثابت میکند و بدین ترتیب بدون احتیاج به ترمز میتوان سرازیری های طولانی را طی کرد.

    HDI :
    High Pressure Direct Injection ( پاشش مستقیم با فشار بالا) نوعی موتور دیزلی که از سوی پژو و سیتروئن با همکاری فورد ساخته شده. این موتورها از تکنولوژی common rail استفاده میکنند و مصرف سوخت و آلودگی کمتری دارند.

    Horse Power :
    اسب بخار. واحد اندازه گیری قدرت تولیدی توسط موتور. هر اسب بخار برابر 0.7457 کیلو وات است.

    HYBRID :
    اتومبیلهایی که دو پیشرانه داشته باشند و این نام بیشتر برای اتومبیلهایی که یک موتور درون سوز (بنزینی یا دیزلی) و یک موتور برقی(که انرژی خود را از باطری ها یش میگیرد) دارند استفاده میشود. تا سرعت مشخصی فقط موتور برقی کار میکند و بعد از یک سرعت مشخص برای افزایش قدرت موتور درون سوز نیز شروع به کار میکند.هدف از تولید این نوع اتومبیلها مصرف سوخت کم و حداقل آلودگی محیط زیست است.

    HYDROPNOMATIK :
    استفاده از بازوهای عیدرولیکی کمک فنر یه جای بازوهای فلزی که تنها از سوی سیتروئن استفاده میشود.

    HILL HOLD CONTROL :
    این سیستم در هنگام حرکت در سربالایی جلوی حرکت اتومبیل به عقب را میگیرد.در این سیستم ترمزها بصورت اتوماتیک عمل کرده و با فشار ثابتی ترمز گرفته میشود.بدین ترتیب تا زمان فشردن پدال گاز توسط راننده و حرکت اتومبیل جلوی حرکت اتومبیل به عقب گرفته میشود.

    HUD :
    Heads-up Display این سیستم برای اولین بار در هواپیماهای جنگنده استفاده شد و به راننده امکان میدهد از وی شیشه جلوی اتومبیل اطلاعات اتومبیل را ببیند. این سیستم توسط یک پروژکتور اطلاعات را روی شیشه جلو منعکس میکند.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    I


    I-DRIVE :
    این سیستم توسط BMW ساخته شده .در این سیستم کامپیوتری میتوان المانهای کنترلی زیادی را که در اتومبیل موجود است را توسط یک Joystick که در کنسول میانی قرار دارد کنترل کرد.

    IMMOBILIZER :
    سیستمی که جلوی کار کردن اتومبیل با کلید کپی شده و یا بدون کلید را میگیرد.در اتومبیلهای مجهز به IMMOBILIZER با دریافت اطلاعات میکرو الکترونیکی داخل کلید توسط ECU اتومبیل روشن خواهد شد.

    INTERCOOLER :
    اینتر کولر وسیله ای است که در موتورهای مجهز به توربو استفاده میشود.چون توربو شارژر همراه با فشردن هوا را گرم میکند و هوای گرم حجم بیشتر دارد بنابرین و شارژ سیلندر به صورت منفی تحت تاثیر قرار میگیرد.با نصب اینتر کولر بین موتور و توربوشارژر هوا سرد میشود و بدین ترتیب با کاهش حجم هوا موارد بالا پیش نمی آید و گشتاور و قدرت موتور بیشتر از پیش افزایش پیدا میکند.

    ISOFIX :
    نوعی صندلی مخصوص کوچولو ها که بر روی صندلی عقب بسته میشود و ایمنی آنها را تامین میکند.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    J


    Jet Number :
    نشان دهنده میزان تمایل سوخت دیزل به احتراق است.برای سوختهای دیزل امروزی این عدد 50 میباشد.

    JIS :
    Japanese Industrial Standart و (jis=din)

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    K


    Kickdown :
    در اتومبیلهای مجهز به دنده اتوماتیک هنگامی که راننده پدال گاز را بصورت ناگهانی تا ته فشار دهد این سیستم برای افزایش شتاب و یا افزایش سرعت در سر بالایی دنده معکوس میکند.

    KW :
    Kilowatt . یک اسب بخار (DIN) برابر 0.735499 کیلو وات است و یک اسب بخار (SAE) برابر 0.7496999 کیلووات است.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    L


    LED :
    Ligtht Emitting Diode.دیودی که با دریافت جریان برق نور میدهد.امروزه در اتومبیلهای مدرن از LED در چراغهای خطر و ترمز استفاده می شود. چون LED سریعتر از چراغهای معمولی روشن میشود.

    LEV :
    Low Emission Vehicle Standarts.استانداردی آلایندگی اتومبیلهای تولید شده در ایالت کالیفرنیای امریکا.در بعضی ایالتهای دیگر امریکا نیز اجرا میشود و در سال 2004 جای خود را به استاندارد LEV II داد.

    LPG :
    Liquified Petroleum Gas سوخت گاز که تحت فشار یا دمای پایین تبدیل به مایع شده و در مخزن نگه داری میشود.قیمت آن نسبت به بنزین ارزان بوده و آلودگی بسیار کمتری ایجاد میکند و اکتان بالایی دارد.مصرف ان نسبت به بنزین بیشتر است.امروزه موتورهای بنزینی را میتوان به گاز سوز تبدیل کرد.

    LSD :
    Limited Slip Differential دیفرانسیل محدود کننده لغزندگی.به خصوص در پیچها و زمینهای لغزنده جلوی سر خوردن اتومبیل را میگیرد. تفاوت این نوع دیفرانسیل پیشرفته با دیفرانسیلهای استاندارد در اینست که در مواقع شتاب گیری و کاهش سرعت نیز اتومبیل را کنترل میکند.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    M


    MACPHERSON :
    MacPherson , سیستم کمک فنری که چیز زیادی راجع بهش نمیدونم...احتمالا یک اتصال زیری بین فنر لول کمک فنر و ضربه گیر است.

    Micro Filter :
    ف_ * ل*_ ت ر الکتریکی که ذرات و پولن های تا 5 میکرون را نیز جذب میکند.

    MPV :
    اتومبیل چند منظوره (مانند Opel Zafira )

    MPI :
    انژکتور چند نقطه ای. بهترین حالت احتراق سوخت را به وجود می آورد.

    MOTRONIC :
    این سیستم الکترونیکی میزان ترکیب سوختی (هوا و سوخت) و احتراق را طبق خواست راننده تنظیم میکند. این سیستم نسبت به سیستم مکانیکی که مصرف سوخت و آلودگی بیشتری داشت آوانتاژهای زیادی دارد و توسط یک مغز الکترونیکی و سنسورهای متعدد کنترل کارکرد موتور را به بهترین شکل کنترل میکند.

    MOZ :
    عدد اکتان موتور. با روشی متفاوت نیز ROZ محاسبه میشود که بزرگتری از MOZ حاصل میشود.

    MSR :
    Motor Schleppmomenten Regelung .سیستمی که توسط سیستم کنترل پایداری اتوماتیک(ASC) کنترل میشود. و جلوی لغزندگی و کشیده شدن اتومبیل را در مسیرهای لغزنده و نرم را میگیرد.این سیستم در سرعتهای بالاتر از 20 کیلومتر در ساعت میتواند عمل کند.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    N


    NM :
    NEWTONMETRE (واحد گشتاور یا میزان torque اتومبیل) میزان نیرویی لازم برای 1 متر حرکت دادن یک جسم با واحد نیوتن متر بیان میشود. 1 نیوتن برایر 100 گرم است. NM واحد گشتاور و یا قدرت چرخش موتور است.

    Navigation System :
    سیستم هدایت گر یا راهبری. این سیستم به وسیله نقشه موجود در حافظه خود محل اتومبیل را دقیقا مشخص میکند و توسط یک نمایشگر بزرگ که در کنسول میانی قرار دارد راننده را از سریعترین و نزدیگترین مسیر ممکن به مقصد راهنمایی میکند.

    NIGHT VISION :
    سیستم دید در شب.در صورت دید کم در شب راننده را از موانع موجود مطلع میکند.

    NITRO :
    nitromethane. ترکیب ازت و متان و سوختی است که انرژی کمتری از بنزین تولید میکند ولی برای سوختن به هوای بسیار کمتری احتیاج دارد و بهمین جهت کارایی بهتری دارد.برای سوختن 1 ظرفیت بنزین 14.7 ظرفیت هوا لازم است ولی برای سوختن 1 ظرفیت نایترو 1.7 ظرفیت هوا لازم است و در نتیجه برای سوختن در محفظه احتراق 8 برابر بیشتر از بنزین سوخت وارد میشود.آوانتاژ نایترو فقط اینست که بطور متوسط 2.5 برابر بیشتر قدرت تولید میشود.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    O


    Oversteer :
    به سر خوردن قسمت عقب اتومبیل گفته میشود.

    Oastler, Malcolm :
    این استرالیایی با استعداد اکنون سر طراح تیم BAR است. (همان تیم که با Honda در فرمول یک همکاری دارد BAR-HONDA ) و در موفقیت Reynard در کارت سهم داشت.

    Oliver, Jackie :
    اولیور در ابتدا راننده مسابقات Prix pilotu بود. همراه Alan Rees تیم Arrows را تاسیس کردند.این تیم اکنون متعلق به Tom Walkinshaw است.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    P


    Pacific :
    این تیم انگلیسی که توسط Keith Wiggins در سال 1994 تاسیس شد فقط توانست 1 سال روی پا بایستد در سال 1996 با بدهی های زیادی تعطیل شد.

    Paddock :
    محلی که معمولا در قسمت عقب PIT STOP قرار دارد و تجهیزات و اتومبیلهای نقلیه ای تیمها در این محل قرار میگیرند.

    Palmer, Jonathan :
    این دکتر انگلیسی فعالیت فرمول 1خود را از سال 1983 و با شرکت در Grand Prix فرمول 1 اروپا و کسب مقام سیزدهمی آغاز کرد.در مدت 7 سال فعالیت خود راننده تیمهای Skoal Bandit, Zakspeed و Tyrrell بود.در این مدت در 84 مسابقه شرکت کرد و 1 بار بهترین زمان یک دور را کسب کرد و 14 امتیلز بدست آورد.

    Panis, Oliver :
    این راننده فرمول 1 از مدرسه Elf Racing شروع به کار کرد و در سال 1994 راننده Ligier در فرمول 1 بود و تا سال 199 در این تیم حضور داشت و در سال 2000 به عنوان راننده تست به تیم McLaren پیوست. در مدتی که راننده تمیهای Prost و Ligier بود 56 امتیاز بدست آورد و تنها یک بار در سال 1996 ودر موناکو به پیروزی رسید.

    Patrese, Riccardo :
    این راننده 17 سال فعالیت خود تنها راننده ای است که در 256 مسابقه grand prix شرکت کرده است.این راننده ایتالیایی در سال 1977 با تیم Shadow شروع به شرکت در مسابقات کرد و سپس راننده تیمهای Arrows, Parmalat Brabham, Benetton Alfa Romeo, Williams و Benetton بود در این مدت او در در 6 مسابقه پیروز شد و در 8 مسابقه مقام کسب کرد.در 13 مسابقه صاحب سریعترین دور بود و 281 امتیاز کسب کرده بود.

    Paul, Ricard :
    پیستی در جنوب فرانسه که از سال 1971 تا 1990 مسابقات Grand Prix فرانسه در این پیست برگزار میشد.





  • کلمات کلیدی :
  • نظر شما( )
    <      1   2   3   4   5   >>   >

    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    سایت های معتبر در مورد انرژی
    سایت سانا.آی آر
    سلام
    انجمن های مختلف فقط با یک کلیک!
    آکومولاتور
    کتیا
    نرم افزار Fluent
    [عناوین آرشیوشده]

    بالا

      [ خانه| مدیریت| ایمیل من| پارسی بلاگ| شناسنامه ]

    یــــاهـو
    کل بازدید
    149939
    بازدید امروز
    30
    بازدید دیروز
    4
     Atom 
     RSS 

     درباره خودم

    Tecnology Of  Mechanic

    این وبلاگ شامل کتب الکترونیکی ..عکس ... فیلم مکانیک...مقاله ...پایان نامه ... مکانیک ....

     لوگوی وبلاگ

    Tecnology Of  Mechanic

     دسته بندی یادداشت ها

    word . آباکوس ورژن 6.8 . ال90 . الکساندر فلمینگ (داستان پنی سیلین) . انرژی های نو . انواع چرخدنده . خرید کتاب مهندسی مکانیک . دانلود کتب مهندسی مکانیک . دوست . سیستم انتقال قدرت دو کلاچه . سیستم انتقال قدرت دوکلاچه . کولر اتومبیل . نقاشیهای بسیار زیبا بر روی دیوار .

     آرشیو

    آبان 1387
    آذر 1387
    دی 1387
    بهمن 1387
    اسفند 1387
    فروردین 1388
    تیر 1388
    شهریور 1388
    شهریور 88

    آوای آشنا

    اشتراک